MASIGNCLEAN101

How to Cook Tasty Sabut masoor ki daal ka pulao

iklan banner

Sabut masoor ki daal ka pulao. Aloo Aur Sabut Masoor Ki Daal Ka Pulao Kaali Sabut Masoor ki Daal is an earthy flavorful daal that is made with brown lentils topped with some fried cumin and garlic and is an all time favourite. Sabut Danay Ki Kheer and Resha Bahar Pulao - You can actually amaze yourself by cooking deliciously perfect Sabut Danay Ki Kheer and Resha Sabut Masoor (Whole Red Lentils) - Whole red lentils are everyone's favorite in lentils.

Sabut masoor ki daal ka pulao Khari masoor ki daal is made from the whole form of masoor ki daal (or pink lentils). Tomato Chutney & Loki ka Raita. How to make Sabut Masoor ki Dal. You can have Sabut masoor ki daal ka pulao using 13 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Sabut masoor ki daal ka pulao

  1. It's of ایک کپ ثابت مسور کی دال تین گھنٹے بھیگی ہوئی.
  2. Prepare of آدھا کلو چاول اچھے والے.
  3. It's of دو عدد پیاز باریک کٹی ہوئی.
  4. It's of چار عدد ٹماٹر باریک کٹے ہوئے.
  5. Prepare of آدھا چائے کا چمچ ہلدی.
  6. You need of دو کھانے کے چمچے لہسن ادرک پیسٹ.
  7. Prepare of ایک کھانے کا چمچ لال مرچ پسی ہوئی.
  8. You need of آدھا کپ ائل.
  9. Prepare of آدھا کپ پودینہ.
  10. It's of چھ سے سات ہری مرچیں.
  11. It's of دو عدد چکن کیوبز.
  12. It's of ایک کھانے کا چمچ زیرہ.
  13. It's of ایک چائے کا چمچ ثابت کالی مرچ.

Find sabut masoor dal, black masoor dal, red and many kinds of masoor daal recipes from Pakistani cuisine in Urdu and English. Split red lentil or masoor dal recipe is one of the basic foods of Pakistani and Indian cuisines. Sabut masoor or red lentils cooked with aromatic whole spices and tomatoes to make an wholesome gravy. It is one of those dishes that taste even better the next day when all the flavours have married together.

Sabut masoor ki daal ka pulao instructions

  1. آئل گرم کرکے پیاز کو ہلکا سا براؤن کر لے جب پیاز براؤن ہو جائے تو اس کے اندر لہسن ادرک کا پیسٹ زیرہ ثابت کالی مرچ کو بھون لیں پھر اس کے اندر لال مرچ ہلدی ٹماٹر ھری مرچ نمک اور پودینہ کو اچھی طرح بھون لیں پھر اس کے اندر دال کو ڈال کر 2 منٹ تک بھون لیں.
  2. جب دال اچھی طرح بھون جائے اور ائل نزر آنے لگے تو اس کے اندر ڈھائی گلاس پانی ڈال کر ایک ابال دی پھر اس کے اندر چاول کو ڈال کے تھوڑا سا پانی خشک کر کے دم پر رکھ دیں 15 منٹ کے لیے اس کے بعد آپ کا مصور دال پلاؤ تیار پھر اس بلاؤں کو تلی ہوئی مرچیں سلاد اور رائتے کے ساتھ صرف کریں.

Ingredients for Sabut Masoor Ki Dal Recipe. Masoor Ki Daal Ka Pulao Banane Ka Tarika - Read the best tips, tricks & totkay of Tips And Tricks. These tips and tricks are specially developed to cater your needs of Tips And Tricks. Now, you do not have to visit multiple websites to be aware about the totkay related to Tips And Tricks. This is a very basic recipe for the masoor ki daal that was prepared at my home.

Share This :
hd4000